måndag 26 oktober 2015

Boktips! Heja Heja av Martina HaagHar just läst eller snarare lyssnat på Martina Haags bok "Heja, Heja. Från att orka stappla 20 meter till att springa marathon". Om man väljer Cd-bok så är det författaren själv som är uppläsare.

Och rubriken speglar innehållet. Martina Haag skriver om sin resa om att upptäcka löparglädjen, om hur att med små delmål besegra 5 km, 10 km och så småningom ett marathon. Med en blandning av humor och allvar, dock med mera tyngd på det förstnämnda får läsaren/lyssnaren följa med i författarens vedermödor mot att identifiera sig själv som löpare.

Här beskrivs med stor värme vikten av social stöttning och belöning för att "projektet" skall gå i lås och hur hon upptäcker rörelseglädje och tankens kraft. En feelgood bok som är lättläst och lockar till igenkänning. Personligen tror jag att boken skulle gjort sig än bättre just som bok alternativt med annan uppläsare för Cd-utgåvan. Martina Haags ton och tonfall blir för min smak lite väl "tonårsaktig"  i vissa stycken. Men som sällskap i bilen väl värd att ge sin tid och sitt öra.

Författare: Martina Haag
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2012


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar