onsdag 18 maj 2011

Kajak Citius 44
Japp, du ser rätt. Nu har det landat en ny leksak hemma i båthuset. I helgen var jag iväg och hämtade min nya motionskajak. Valet föll på en Citius 44 från KANUK. Har provat olika modeller både länge och väl. Har letat en kajak med liten vikt, bra sittkomfort, tillräckligt slimmad för att ge bra driv och fart men samtidigt stabil. I denna moddell känns det som jag hittat balansen mellan utmaningt men samtidigt tillräckligt stabil för att jag ska kunna slappna av i paddlingen.

Har jag sagt att kajakpaddling ger världens bästa rygg och magträning!?
Till helgen blir det premiärtur!

6 kommentarer:

 1. Den ser fin ut. Lycka till med paddlingen!
  / Kristina

  SvaraRadera
 2. Ja, den är sååå fin och snabb. Kommer ta ett tag innan jag sitter utan och vinglar. Blir en bra utmaning för sommaren.

  SvaraRadera
 3. Den där kajaken är jag nyfiken på. Hur mkt paddelvana tror du att man behöver för att man ska kunna nyttja den på ett vettigt sätt? Jag har paddlat en del av och till i mitt liv. Mestadels stabilare kajaker. Sist hade jag en Letmann streamliner som var aningens rankare. Tror du att Citius 44 är på tok för rank för mig? Bor du i uppsala föresten? Går inte blodomloppet där?

  SvaraRadera
 4. Själv har jag paddlat Citius 51 ett par år nu på klubben så steget ner till 44:an kändes förvånandsvärt stabilt. Lite beroende på din egen vikt och längd tror jag helt klart att du skulle fixa Citius 44 då du tidigare paddlat streamlinern som är 52 cm. Ett mellanting är annars Zydtechs TCR som ligger på 48 cm, de har också i år kommit med en ngt större modell som heter TCR plus för kanotister över 85 kg. Mitt tips är att ge sig ut bland försäljarna och prova.

  SvaraRadera
 5. Kruxet är bara att 1) försäljarna ligger utspridda över hela landet. 2) det är fortfarande förbaskat kallt i vattnet. Om man ska provpaddla ranka kajaker så vill man ju inte sätta för mkt på spel så att säga:-)

  SvaraRadera
 6. Men du då måste jag tipsa om kajakdagarna i mitten av juni som hålls i Stockholm. Då är de flesta stora försäljare samlade bla KANUK som saluför Citius 44. Se länken för mera info http://www.kajakspecialisten.se/cldoc/om-kajakdagarna_215.htm.
  Med lite tur har då också sommaren kommit lite mer rejält och värmt upp vattnet. Så gör en utflykt till Stockholm 11-12/6 och prova. Imorgon tänkte jag skriva om helgens premiärtur med 44:an så följ bloggen då. /Elin

  SvaraRadera