måndag 9 maj 2011

Ny vecka, nya utmaningar

Oj vad veckorna ramlar iväg. Förra veckan bidde det tyvärr bara två av tre planerade löppass. Ärligt talat kändes båda passen riktigt tunga. Segt i benen och pulsen för högt. Men det roliga i kråksången var i alla fall att fötterna höll för den ökade löptiden, vilket känns skönt.

Denna vecka går jag in i en ny fas med än mer varierat upplägg av längre löpmoment. Tredeje passer denna vecka ska jag ge mig ut på 20 min löpning utan att gå. Har aldrig sprungit så långt i en följd i hela mitt liv. Spännande! Har ingen aning om det kommer funka...
Lars Coach, vad ska jag tänka inför denna veckas träning? Hur ska jag lägga upp taktiken för att klara veckans sista pass av 20 min löpning?

5
Värm upp m. 5 min rask promenad.
Spring i 5 minuter.
Gå i 3 minuter.
Spring i 5 minuter.
Gå i 3 minuter.

Värm upp m. 5 min rask promenad.
Spring i 8 minuter.
Gå i 5 minuter.
Spring i 8 minuter.

Värm upp m. 5 min rask promenad.
Spring i 20 minuter utan att gå.

1 kommentar:

  1. Försök att hitta en tidpunkt på dygnet att springa på där du av erfarenhet vet att du är stark på att utföra fysiskt arbete. Du kan även testa att värma upp lite längre än de fem minuter som programmet beskriver samt att utföra några korta och enkla löpskolningsövningar.

    Om du känner efter ett tag att du har gått ut i ett alltför högt tempo så stanna till en liten stund och ”starta om”. Bättre att springa i 19,45 och gå i 0,15 och vara nöjd med passet än att tvinga sig att springa i 20 minuter och vara missnöjd.

    Lycka till !

    SvaraRadera