onsdag 28 oktober 2015

Artros-Kollen.se

Har du koll på artros?

Förra veckan lanserades "Artros-Kollen.se" en sida där man kan testa sina kunskaper om artros och lära sig mer om Sveriges folksjukdom nr 1. Kampanjen är ett samarbete mellan Reumatikerförbundet, Netdoktor med stöd av Svenska Postkodlotteriet.

Så här står det på Artroskollens förstasida...

Har du koll på artros?

Artros är den vanligaste ledsjukdomen i Sverige och i världen. Sjukdomen innebär en obalans, där mer av ledbrosket bryts ned än vad som byggs upp, vilket leder till ledförändringar som ger försämrad funktion samtidigt som man drabbas av smärta och stelhet. Artros kan förekomma i de flesta leder men är vanligast i knä, höft, fingrar, rygg och stortå.
Det beräknas att uppemot 800 000 personer i Sverige har artros. Var tionde man och var femte kvinna över 60 år har diagnostiserad artros, och förekomsten beräknas öka med ökande antal överviktiga och äldre i befolkningen. Män yngre än 45 år drabbas oftare än kvinnor i samma ålder, medan kvinnor över 55 år drabbas oftare än män. Tidig diagnos av artros är viktig för att så fort som möjligt kunna förebygga och behandla smärta, försämrad funktion och nedsatt rörelseförmåga.
Genom att ta del av kunskapstestet på Artros-Kollen.se lär du dig mer om artros och dess behandling samt vad du själv kan göra för att leva ett bra liv med sjukdomen.
Välkommen att testa dina kunskaper och dela med dig av dina erfarenheter!
Gå in och gör testet på Artos-Kollen.se här >>

Läs mera om artros och Artros-Kollen.se på Reumatikerförbundets hemsida här >>
Om du vill läsa mera om vad vi skrivit tidigare om artros här på träningsbloggen så klickar du på artros i högra spaltens taggmeny.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar