fredag 1 juni 2012

Slut på sjukdomsvinsten

Så är det slut på de sex veckor av sjukdomsvinst efter kejsarsnittet och jag återkommer till frågan där jag i tidigare blogginlägg citerade löparen Malin Ewerlöf som säger... "Tänk efter vad du gjort de senaste sex månaderna träningsmässigt. Det du har gjort under dessa sex månader har nämligen skapat den form du har i nuläget. Eller den form du inte har i nuläget. Tänk sedan sex månader framåt. Vad vill du vara i för form då? Det kan du påverka, från detta nu till sex månader framåt"

Ja, i vilken form vill jag vara om ett halvår och hur skall jag nå dit? Det kluriga nu som alla småbarnsföräldrar väl vet är att få till detta med tiden och att lägga ambitionsribban på lagom nivå utifrån det nya livet som mamma och de fysiska förutsättningar jag nu har. Känns som om jag måste börja bygga träningen från grunden igen för att få leder och muskelfästen med på tåget.

Sitter och lurar på träningsupplägg som ska funka i vardagen. Barnvagnspromenader i blandat tempo och teräng kommer garanterat bli basen sedan tänker jag mig att då och då krydda detta med någon cykeltur, löprunda och paddelpass i planerad kombo tillsammans med maken.

Finns det någon småbarnsmamma där ute som kan ge tips och goda idéer på hur att få till sin fysiska aktivitet mellan blöjbytena så skriv gärna en rad och dela med dig!

2 kommentarer:

  1. Prova Wii. Den har jag rehabiliterat med efter min stroke. Det finns en uppsjö med träningsprogram.

    Jag har använt Active 2 men det var för man kunde hålla koll på blodtryck och puls samtidigt som man tränade...

    SvaraRadera
  2. http://frihetensvingar.blogspot.se/2011/09/tranar-hart-for-att-slippa-stroke-med.html

    SvaraRadera