fredag 8 juni 2012

Gå i fjällen. Med artros.


Du har väl inte missat Reumatikerförbundets nya kampanj om artros?!
Så här skriver man på Reumatikerförbundets hemsida...

"- Intresset för artros är stort, därför är det viktigt att fler får veta att Reumatikerförbundet kan artros och att vi vet att det finns mycket du kan göra själv för att förbättra vardagen när du har artros", säger ordförande Anne Carlsson. 
Reklamkampanjen kommer att synas i tidningarna M-Magasin, Tara, Amelia och Topphälsa mellan maj och juli månad och på matsajten Tasteline från april till juni.  
Reklambyrån SWE, som gjort arbetet pro bono (utan betalning), tycker att det är ett viktigt och roligt uppdrag och de har lärt sig mycket på vägen. 
"- Innan jag kom i kontakt med Reumatikerförbundet hade jag inte en aning om att artros är en reumatisk sjukdom och att Reumatikerförbundet är en organisation som kan så mycket", säger Jan Selling, projektledare på SWE. 

Ja många kan verkligen gå i fjällen trots artros. Idag vet man via forkning att det bästa en person med begynnande eller konstaterad artros kan gör är att röra på sig och ffa träna styrka och stabilitet runt i och runt den led som är drabbad. Här kan ett besök hos en sjukgymnast vara till stor hjälp för att skräddarsy ett personligt träningsprogram.

Reumatikerförbundets hemsida hittar du här >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar