tisdag 12 juni 2012

Gästis: Ann-Louise om träning vid artros och fibromyalgi

Här kommer en ny gästis. Välkommen Ann-Louise, tack för att du vill dela med dig av dina tankar och tips. /Elin

Hej!
Jag som skriver har generell artros och fibromyalgi, och återkommande problem med sår på hornhinnorna i båda ögonen. Jag har ingen schemalagd träning just nu, men kan varmt rekomendera varmvattengympa, promenader, jag går även till massör vid behov. Jag har också lärt mig att regelbunden stretching gör mig mjukare.
En annan sak som nästan slår allt är en kamp för positivt tänkande som jag jobbar mycket med. Det är svårt att tänka positivt med all värk och begränsningar men när man väl kommit in i det och det blivit en vana, en livsstil, så känner jag mer mening i livet och har mer kraft att sätta emot sjukdomen. Därför började jag skriva i min "måbrablogg" där jag försöker dela med mig av lite ljusglimtar i livet.
Välkommen att kika in på min blogg och att kommentera
livetsguldkorn.bloggspot.se
Tack o hej, Kram från mej
Ann-Louise

5 kommentarer:

 1. Instämmer med Ann-Louise vad gäller positivt tänkande. Det försöker jag också göra. Tyvärr funkar det ju inte alltid fullt ut men jag jobbar hårt på det! :) Skulle gärna läsa bloggen för att få tips på hur du åstadkommit detta men tyvärr lyckas jag inte komma in på bloggen, får ett "under construction" meddelande.

  SvaraRadera
 2. Hoppas det går bättre nu om du klickar på mitt bloggnamn vid mitt svar. Hör av dig igen om det krånglar.
  Lycka till, och varmt välkommen.

  SvaraRadera
 3. Vill bara meddela att jag inte har några enkla knep på hur du/ni ska tänka och vara för att få en positiv livstil. På min blogg kan jag bara förmedla tankar och känslor som får mig att må bra och jag hoppas att det kan leda till att fler kan få lite lindring och en stund av inspiration/avkoppling och en känsla av välbehag.
  Bloggens adress är fel i inlägget ovan, det ska vara livetsguldkorn.blogspot.com
  Ta hand om er alla vänner
  Kram från mig♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu gick det mycket bättre! :) Kul att läsa, tack! Förstår att du inte menade att din blogg var någon "how-to" guide för hur man lever ett positivt liv men bara att läsa om hur andra gör i livet för att må bra är alltid lite extra motiverande. För egen del så tycker jag det är väldigt svårt att ge råd/tips med hur man ska tänka positivt, jag bara "gör det" numera utan att behöva jobba alltför mycket på det för det mesta. Tycker du valt en väldigt bra bloggtitel förresten! :)

   Radera
 4. Ja vad bra!
  Precis som du säger så tycker jag att man kan inspirera varann, om hur man kan förgylla tillvaron och hur man kan gå tillväga för att orka vardagen och kampen mot sjukdomen och mot värken.
  Alla uppslag tages tacksamt emot, och vad trevligt att du ville läsa lite och hälsa på hos mig.
  Ha det fortsatt gott och lycka till med glädjen i livet :D

  SvaraRadera