onsdag 30 maj 2012

Gravid, ledgångsreumatism och träning del 5

Så kom hon då med ett ljubelskrik vår lilla dotter i mitten av april. Efter mycket om och men slutade förlossningen med kejsarsnitt så hon blev en liten luckbebis som en kollega så fyndigt konstaterade.

Tjo hej vad lite muskler som fanns kvar på mina armar och ben när bebissvullnaden försvann och flåset det hade tagit långsemester. När amningen drog igång fick jag plötsligen ont i mjudelarna i mina händer men fortfarande inga ledinflammationer tack och lov, detta med händerna håller dock i sig än. Håller en tumme eller två att det lugnar sig när hormonbalansen blir än mer stabil på sikt.

Då var det dax att ställa sig frågan hur att få lite fart på kroppastollen igen. Men tanke på snittet var det inte att tänka på någon tyngre träning de första sex veckorna. Måste erkänna att längtan att sätta sig i en gymapparat eller ge sig ut på löprunda i alla fall inte kändes som första prio så det spelade ingen roll. I stället fick det än en gång bli promenader, mot det fanns inga medicinska restriktioner.

Backträning med barnvagn är mumma för både kropp och själ. Och du, man kan köra roddövning med vagnen i motlut, det tar fint på skuldermusklerna kan jag meddela.


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar