fredag 25 maj 2012

Mästarnas mästare

Följer ni tvprogrammet mästarnas mästare i SVT på söndagarna? Det gör jag! Tycker det har en trevlig ton plus att det är lajbans att se och höra alla gamla idoler igen.

Har du tänkt på vilka vinnarskallar de är oavsett om det handlar om att slå i en spik eller rulla en bobathboll full med vatten. Det händer ngt med de tävlandes blick där ute på tävlingsarenan, ändå har de flesta av deltagarna inte varit aktiva i sina elitkarriärer på många år men ränderna verkar inte gå ur.

Men vad är drivkraften bakom vinnarskallen? Hörde Annichen Kringstad på radion som inyervjuades av Lotta Brome här om dagen. Annichen berättade att det efter många år när hon gick in i en livskris gick upp för henne att hon hela livet tävlat för att bli accepterad, duga och kvala in både i sina egna och andras ögon. Hon behövde vara bäst för att ha ett värde som människa. Efter alla sina VM guld kom denna insikt på äldre dar och hon fick samtalshjälp för att kunna se på sig själv ur ett annat perspektiv. Att se på sig själv som Annichen inte VM medlajören både i orienteringskogen och i vardagen.

Vad är det som driver dig att träna och nå dina mål?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar