torsdag 7 april 2011

Afropass och motivationsföreläsning


Kansliets afrogäng

Den här veckan går i hälsans tecken här på Reumatikerförbundets kansli. Sedan i måndags fram till på fredag kan vi i personalen delta i olika friskvårdsaktiviteter.

I tisdag fick vi besök av Emma Runaspång, sjukgymnast på Danderyds sjukhus. Emma har flera års erfarenhet av att leda afropass. Så ner med tyngdpunkten och ut på savannen. Emma lärde oss ett antal rörelsekombinationer som vi sedan fick sätta ihop till en helhet, allt till rytmen av taktfasta trummor.
Ingrid och Emma dansar ut över "savannen"Personligen blev jag sjukgymnast av flera anledningar, en orsak är att jag har lättare för att leda en träningsgrupp än att vara deltagare. Jag har så usel koordination, så när gänget stampade mot höger enl Emmas ledning fladdrade jag iväg till vänster J. Efter en halvtimme var vi rejält varma och hade hittat fler muskler än vi trodde att vi hade. Kul!
Anna från Friskis & Svettis föreläserUnder gårdagen var den ”Motivation till förändring” som stod på schemat. Anna Blomkvist från Friskis & Svettis, Stockholm höll en lunchföreläsning på temat. För många av mina kollegor inklusive mig själv fattas inte kunskapen om vikten av träning, och träningsprogram i olika former har många fått i sådan mängd att man kan tapetsera med dom.
Men hur håller man motivationen vid liv? Hur lägger man till en god vana?
Anna startade med att var och en fick skriva en målsättning ”Jag vill…” för att sedan gå vidare med att para om vad som kan utgöra hinder för att komma igång med eller upprätthålla en god träningsvana. Avslutningsvis fokuserade föreläsningen på ”Framgångsfaktorer” så som bland annat självförtroende, socialt stöd, glädje, belöning osv.
En riktigt matnyttig timme som gav mig en spark i rumpan att fortsätta motivera mig för fysisk aktivitet och träning.
Har du varit på någon givande föreläsning om träning på sistone?

5 kommentarer:

 1. Härligt med motivation för er och när du bloggar om det, också för oss.
  Just nu är jag inne i ett skov så följande har jag som mål varje dag, graden av aktivitet väljs efter dagsformen: En "måste" aktivitet, en "lust" aktivitet, och en motions aktivitet, + vila. Det hjälper mig att ta mig igenom dagen och hoppas att skovet går över snart. Kram till er alla.

  SvaraRadera
 2. Afrikansk dans måste nästan bli nästa ;)
  Det ser jätteroligt ut!
  H
  Jessika V

  SvaraRadera
 3. Elin Löfberg8 april 2011 08:00

  Ja Jessika, vi hade riktigt roligt och vi upptäckte dessutom nya dansanta talanger på kansliet :)
  Förresten till dig som skrev kommentaren innan, vilken bra målbild satte upp utifrån dagsformen… En "måste" aktivitet, en "lust" aktivitet, och en motions aktivitet, + vila. Hoppas skovet ger med sig snart.

  SvaraRadera
 4. Haha, ja roligt hade vi men inte vet jag om jag precis ser ut att jobba så hårt. Nä fotogenisk är nog inte ordet för mig, men som sagt detta gav mersmak och det verkar som fötterna höll.
  /I

  SvaraRadera
 5. Elin Löfberg11 april 2011 11:55

  Kul att fötterna höll. Själv fick jag träningsvärk i både ben och skuldror, det tog rejält.

  SvaraRadera