tisdag 16 april 2013

Blodomloppet 2013Det börjar dra lite i lufsartårna igen. Lurar på om jag skulle våga mig på att anmäla mig till att "springa" Blodomloppet som går av stapeln i början av juni här i Stockholm. Av tradition har detta lopp varit välbesök av "reumatiker" då Stockholmsförreningen inom Reumatikerföerbundet varit medarrangör.

Loppet är också en bra morrot för att komma igång med regelbunden konditionsträning så här på vårkanten. För egen del går jag alltid ner mig i ledstatus under vinterhalvåret och detta år är inget undantag. Faktum är att det nog är en segare ledvår än på länge. Jag genomförde Blodomloppet 2011 som ett projekt där jag med hjälp av Lars coach fick lära mig att springa. Och till min stora glädje kunde jag då efter ca 9 veckors specifik nybörjarträning ta mig runt loppets 5 km.

Men nu är frågan, funkar detta med fotleder som artrosvärker mer än någonsin. Förra gången visste jag inte om jag skulle kunna lära mig att springa och hur kroppen skulle reagera. Nu vet jag att det går, dock med erfarenheten att fötterna var den svagaste länken redan 2011. Så hur göra?

Tja, man vet ju inte förrän man provat. Får väl snöra på mig löpardojorna och lufsa ut på en testrunda och återkomma med rapport. Fortsättning följer...

Någon annan som siktar på Blodomloppet i år?

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag försöker att löpträna 2-3 ggr per vecka. Tyvärr har jag en stor trötthet i kroppen, saknar numera den där känslan av energi som drivkraft. Tycker inte jag kommer framåt och förbättrar min kondition. Förstår att det är svårt efter mina korta rader, men har du några råd för att "boosta" energin i kroppen?

    SvaraRadera
  2. Hej Yvonne! Din fråga är så bra så den får ett eget inlägg. Hoppas det kan komma till användning! /Elin

    SvaraRadera