onsdag 2 september 2015

Är e-hälsa framtiden?

Friska vindar både i debatt och ute över havet i Tylösand idag

Så är dag två snart avslutad här på Reumadagarna i Tylösand, en dag som varit fylld av många bra och tänkvärda diskussioner. Träningsbloggen har bla deltagit vid ett seminarium som berörde "Teamets olika perspektiv i den kliniska vardagen" alltså på svenska hur alla olika yrkeskategorier på bästa sätt inom vården samarbetar för att hjälpa den som drabbats av en reumatisk sjukdom.

Vidare ett seminarium om e-hälsa där bla Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson deltog i panelen. Här händer det massor men den stora utmaningen ligger i att samordna IT-system med dagens verklighet inom både vård och samhälle. Utifrån ett livsstils och hälsoperspektiv finns redan många lösningar att via nätet utbyta information, coachas, få träningsråd, göra uppföljningar, delta i forum, använda träningsappar, använda träningsdagbok, lägga upp träningsplaner och...ja listan kan göras lååång. Problemet är att vårdsvängen ligger efter i allt från hur att lösa säkerhet till att fixa ekonomin inom detta område.

För visst vore det väl ganska fiffigt om du kunde ha en coachträff med tex din fysioterapeut/sjukgymnast där du kopplade upp dig via säker videolänk på din smarta telefon eller läsplatta och följde upp ditt träningsprogram. Eller kunde ha en direktkommunikation via din digitala träningsdagbok som ploppade rakt in i din egen journal.

Detta är bara början!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar