måndag 28 oktober 2013

Jakt för allaI dessa älgjaktstider måste jag lyfta Dalarnas reumatikerdistrikt som vann utmärkelsen "Bästa mediainslag 2012" inom Reumatikerförbundet. Här tänkte man utanför de givna och traditionella träningsramarna och lät medlemmarna träna både jakt och prova fiske i samarbete med Svenska Jägareförbundet och deras projekt "Jakt för alla". Att friluftsliv är positivt för både kropp och själ kan många vittna om, men en aktivitet så som jakt och fiske behöver göras än mer tillgängligt för personer med funktionsnedsättningar. Det är ett av målen för projektet "Jakt för alla".

Daladistriktets medlemmar visar att det går att prova på en lite annorlunda fysisk aktivitet bara man får rätt förutsättningar.

Nu hänger Nacka-Värmdö reumatikerförening på och ordnar en liknande träff under rubriken "Jakt för alla". Träffen hålls 16/11 ute vid Bogesund där möjlighet att skjuta med jaktsimulator kommer att finnas. Länk till Nacka-Värmdö hittar du här >>

Läs hela artikeln från Dalarnas reumatikerdistrikt här >>

2 kommentarer:

  1. Det är fantastiskt vilket engagemang som Kenneth Wikholm från Västernorrland visar genom att åka runt i landet och visa hur positivt det är med friluftsliv!

    SvaraRadera
  2. Ja vi skulle behöva flera Kennethar inom många områden.

    SvaraRadera