onsdag 7 september 2016

Paralympics - De verkliga hjältarnaIdag börjar äventyret för att de som delta i Paralympics i Rio. Och enligt mitt tycke så är dessa atleter de verkliga hjältarna. Våra "vanliga" atleters insats i OS ska naturligtvis inte förringas men jag kan inte låta bli att tänka att detta trots allt smäller lite högre. Målen är det samma, att prestera på topp just där och då men förutsättningarna så vitt skilda. Paralympics deltagarna kämpar inte bara med att övervinna diverse hinder som själva funktionsnedsättningen utgör, man lirar också i en helt annan ekonomisk division ibland långt från strålkastarljus och feta sponsorkontrakt. Många arbetar tex heltid och tränar på elitnivå.

Men jag tycker dom är häftiga, vilken inställning. Ta Helene Ripa som exempel. Hon vann guld i 15 km skidor i Sotji för två år sedan. Nu har hon sadlat om och satsar på för henne en helt ny gren, nämligen kanot. Med ett enda syfte...Hon vill se hur bra hon kan bli. Så före eller efter jobbet eller både och tränar hon.

Och tack vare att SVT inte fick sända "vanliga OS" får vi mera sändningstid av Paralympics än någonsin tidigare. Tänka sig, "handikappsporten" kan också vara värd att sända.

Jag lyfter på hatten och håller tummar och tår för dessa verkliga hjältar. Kör så det ryker i Rio.

Se inslaget om Helene Ripa på SVT Sport här >>

Sändningstider hittar du här >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar