måndag 8 augusti 2016

Gästbloggare Elisabet: Sträckor, strulturer, Sotenäs, synkronisering

Äntligen är det semester! Tid för att återställa systemet och återhämta sig, synkronisera livet helt enkelt. Efter veckorna med träningsförbud och diverse skavanker så har jag äntligen börjat träna ordentligt igen och semestern ger mig möjlighet att komma i fas med det. Stadga upp grunden igen!
Första lediga veckan ägnade jag mig åt att cykla strulturer i Brantbrink-Lida-Harbo. Strulturer är planlöst resande, där resan är meningen och målet.

Det trevliga med strulturer är att jag inte vet vart jag ska eller vart jag hamnar – man upptäcker mycket roligt på det sättet. På de senaste strulturerna har jag upptäckt att jag bor väldigt nära en väldigt vacker och omväxlande natur. Jag kommer att fortsätta att utforska omgivningarna även efter att jag har cyklat Cykelvasan 30. Oväntad men väldigt trevlig bieffekt. Bland annat har jag cyklat över en ravin med en å i. På ena sidan bron är det ett vackert stilla flöde och på andra sidan stupar det rakt ner i en fors.


Två meter och 180 graders skillnad mellan bilderna, dramatisk och vacker natur.


I mitt förra inlägg skrev jag att jag skulle börja utöka sträckorna som jag cyklade, de gånger jag cyklar lite mer planerat. Det har jag lyckats med! Min nya standardsträcka är längre och går i lite ny sträckning. Jag är nöjd över att jag lyckades med den förändringen också. På köpet fick jag lite nya backar att bemästra och alla har jag inte klarat än, men en vacker dag så!

Nya standardsträckan, 5 km längre än den gamla.

När jag tränar så är vatten det jag dricker, men de senaste gångerna har jag hittat fikaställen på de mest oväntade platser. Det är lite svårt att koncentrera sig på att cykla när skogen dignar av frestelser. Senaste gångerna har jag kommit hem blå om fingrar och mun.

Träningsfikat serverat!

När jag skriver det här inlägget så sitter jag i Kungshamn, mitt sommarparadis, på Sotenäset. För första gången i vuxen ålder har jag en cykel med mig! Det är ju bara knappa två veckor kvar till Cykelvasan 30 och jag känner att jag behöver utnyttja den tiden. Jag är nervös och förväntansfull på en och samma gång.

En cykeltur om dagen ska det bli. Ute på Bohus-Malmön finns väldigt goda möjligheter till att cykla på ojämn väg, så dit ska det bli några utflykter. Idag tog jag det lite lugnt, det blev ungefär två mil runt i Kungshamn och över till och runt på Smögen. Smögenbron är bra backträning kan jag lova, i bägge riktningarna. Jag blev lite full i skratt när jag såg bilden – nej, varken skor, hjälm eller flaska är medvetet matchade, det är faktiskt en ren slump.

Första turen i mitt sommarparadis skulle ju givetvis förevigas, med Smögenbron i bakgrunden.2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Härligt att du har kunnat träna igen!! Nu börjar vi nedräkningen.....

    SvaraRadera