tisdag 30 juni 2015

Sluta träna – för en bättre folkhälsa
Så lyder en av rubrikerna till ett av seminarierna under Almedalsveckan som just nu är i full gång. Gotlandsveckan som samlar allt från både näringsliv till politiken, sjukvården och förreningsverksamheten. Reumatikerförbundet är som vanligt på plats och deltar i ett antal seminarier och möten.

Men åter till rubriken "Sluta träna - för en bättre folkhälsa", så här presenteras seminariet som hålls nu på torsdag 2/7. Arrangör: Lekhagen

Beskrivning av evenemanget
Svenskarna motionerar mest i Europa men leder ändå ligan av länder där stressrelaterade sjukdomar ökar mest. Har träning blivit ännu en stressparameter i en redan svårmanövrerad vardag? Om hur träning med hjälp av lek kan bli något lustfyllt och kul igen.

Utökad beskrivning av evenemanget
Det finns otaliga artikelrubriker om hur man ska komma igång och träna, sätta mål, mäta… Vad händer om vi gör precis tvärtom? Välkommen till ett seminarium som ifrågasätter – och kommer med nya framgångsrika lösningar för en bättre folkhälsa. Seminariet avslutas med fysisk aktivitet. Vi lovar många garv och lustfyllda övningar som passar alla. Du bestämmer intensiteten själv; ta det lugnt, mittemellan eller jobba hela vägen in i kaklet. Lekhagen är ett icke vinstdrivande projekt som vill göra Sverige mer aktivt och lite roligare. Surfa in på lekhagen.se och börja leka livet – för att det är kul!


Reumatikörbundets träningsblogg säger, tänkvärt! Gå och lysna du som kan!

Läs mera om Lekhagen här >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar