torsdag 6 oktober 2011

Gruppgympa

Som veckans tidigare inlägg antytt så har träningen en stor plats inom den reumatologiska sjukgymnastiken. Förrutom den specifika individuella träningen bedrivs mycket av övrig träning i gruppform både på land i gymmet/gymnastiksalen eller i vår bassäng.

Idag hälsar jag på hos intensivträningsgruppen som leds av Sara Stråt. Gruppens deltagare har olika reumatiska diagnoser och fokus ligger mera på styrka och kondition än ren rörlighet. Intensivgruppen startades på prov 2008 med målet att stärka individer att våga träna på högre intensitet, prova nya träningsformer och lära sig mera om träningslära utifrån ett reumatologiskt perspektiv. Denna grupp är ett komplement till den övriga gruppverksamheten som bedrivs på bas och medelintensitet och som är mera traditionellt diagnosindelad. Precis som vid all gruppträning har detta föregåtts av en individuell bedömning tillsammans med ansvarig behandlande sjukgymnast tillsammans med vilken patienten beslutat tidsram och mål för träningsperioden.

Idag är intensivgruppen en given del i veckan på Danderyd, och det tjoas friskt innifrån gymmet när Sara hejar på gänget vid dagens cirkelträning innan man tar igen sig en stund för att sedan fortsätta träningen i bassängen. Jag slås av den goa stämningen mellan deltagarna, hur man peppar varandra att ge gärnet efter dagsform och förutsättning. Jag smittas av rörelseglädjen och tjoar med jag också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar