onsdag 14 september 2011

Sjukgymnastdagarna 2011


Idag drar sjukgymnastdagarna 2011 igång på Älvsjömässan i Stockholm. Nu samlas alla vi "rygg, led, muskel, nerv och allt där emellan fixare" till kongress. Här får vi tillfälle att träffa kollegor från hela landet och lysna till internationellt inbjudna föreläsare. Att ta del av senaste forkningen inom ett sjukgymnastikst spetsområde eller bara utbyta erfarenheten över en kopp kaffe.

Själv är jag engagerad i Legitimerade sjukgymnasters riksförbund sektion inom reumatologi. I år står vi som arrangörer för 2 st workshops (som det tydligen numera heter på svenska) där vi skall ägna två olika mätmetoder en stunds fudering. Ett av mätinstrumenten som vi skall diskutera gäller test av axelns funktion och här har vi förmån att få besök av två Reumatikerförbundets Reuma-informatörer som både praktiskt och muntligt kommer dela med sig av sina "axlar".

Jag hoppas på några givande dagar som ger oss än bättre kunskap och förståelse för förbättrat omhändertagande och behandling av personer med reumatiks sjukdom.
Och du! Du vet väl att det är remissfritt till sjukgymnast på din vårdcentral!

Läs mera om remissfritt här>

2 kommentarer:

  1. Oj det hade varit intressant att veta mer om axlar, vad mäter ni då för något? Jag ska operera min om två veckor :s

    SvaraRadera
  2. Vad det gäller axlar/skuldror så mäter vi rörelseomfång och styrka. Men ffa tittar man på det funktionella rörelsemönstret, där axeln i detta fall får jobba i flera rörelseplan och riktningar tex att kunna komma åt och kamma sig i nacken är en funktionell rörelse.

    SvaraRadera