måndag 12 september 2011

Har du haft roligt?

Jag tillbringar en hel del av mitt liv på SL`s olika farkoster under veckorna. Vissa dagar får jag rejäl valuta för månadsbiljetten då jag både åker pendeltåg, tunnelbana och buss och för att det verkligen ska kännas att man får bra återbäring på slanten brukar SL inte allt för sällan bjuda på några rejäla förseningar i form av, stopp i signal, växelfel, löv-snö-regn och drivis på spåret. Ja listan kan göras lång. Detta ger mig mycket tid att både fundera på livets mening i största allmänhet eller som nu att lyssna på årets sommarpratare som jag tankat ner i min telefon.

Här om veckan kom turen till Pia Sundhages program. Ja du vet hon som spelat flera landslagsmacher i Svenska damlandslaget än de flesta och numera är förbundskaptén för USA´s damlag, som för övrigt tog VM-sliver i somras. Pia berättade om sin uppväxt, om hur hon bla i det lilla samhälle hon växte upp lekte boll med pojkarna i grannskapet och drömde om att få spela i ett riktigt lag. Pia pratade mycket om hur hon under hela uppväxten stöttades av sina föräldrar i att fortsätta spela boll då de såg hur roligt hon tyckte det var. Och varje gång hon kom hem i från att ha spelat med killarna på den lokala planen eller senare från en landslagsmatch fick hon samma fråga. -Hade du roligt Pia? Inte hur gick det eller hur många mål gjorde du utan...-Hade du roligt Pia?

Ibland undrar jag om man inte allt för raskt hamnar i prestationsträsket både i organiserad idrott och på det privata motionsplanet. När fick eller ställde du frågan sist...-Har du haft roligt? När frågade din partner, sjukgymnast, coach eller tränare dig det senast? När ställde du dig själv frågan efter en fysisk aktivitet i vilken form den än må vara?

Har du haft roligt?

Lyssna på hela Pias sommarprogramm här>>

4 kommentarer:

 1. Hej, det hör ju inte riktigt till ämnet, men jag skulle vilja fråga om du vet var i stockholm el på nätet man kan köpa handledsortroser till ett bra pris?

  SvaraRadera
 2. Roligt är nyckelordet! Att träna ska vara kul annars får man byta sport Eller tráningskompisar....

  SvaraRadera
 3. Jag instämmer att ha roligt är nyckelordet! Det var länge sen jag skrattade så mycket som efter mitt senaste träningspass. En rullskidstur som slutade i att vi var totalt vilse och det blev bara mörkare och mörkare. Men så vi skrattade när vi kom till bilen, är ett minne jag kommer att leva på i flera år!
  //Sara

  SvaraRadera
 4. Ja men visst måste man ha kul, annars lägger man ju ner ganska raskt. Sara, vad sägs om att satsa på orientering :)Till dig som skrev om råd gällande inköp av handortoser så skall jag kolla läget med mina kollegor på arbetsterapin på Danderyds sjukhus. Jag återkommer! Fortsätt att ha roligt där ute!

  SvaraRadera