fredag 28 januari 2011

Skidutrustning med finess


REA på Intersport, REA på Stadium, REA på Teamsportia, REA på Alewalds. Kan man annat än bli en lycklig människa. Det är bara att erkänna, jag tycker det är så roligt att spankulera omkring i sportaffärerna och titta på prylar. Men det är klart även om det just nu skyltas med rea i var och vartannat hörn kanske man skall tänka till på vilken utrustning det verkligen är värt att satsa en extra slant på och vilken man kan nöja sig att drömma vidare om.

Om vi ägnar en stund åt skidutrustning så skulle jag slå ett slag för att se över stavar och pjäxor. För något år sedan köpte jag nya stavar, med finessen att handledsbandet är brett och kan spännas med kardborreband. Med detta handledsband får jag större avlastning runt handleder och kan greppa staven lösare utan att den liksom ramlar av handen. Rekommenderas å det varmaste till alla skidåkare men i synnerhet till dig som har problem med handleder och händer. Vidare är pjäxornas komfort a och o. Jag har valt en ganska välstoppad och mjuk pjäxa som är tämligen bred över framfoten då jag ofta får ont i stortåns grundled vid för trånga skor. Jag gillar också när pjäxan går upp över vristen så jag med snörningen kan reglera tryck och stabilitet. Så är det då detta med all övrig utrustning som tex valla. På bilden visar jag fyra olika alternativ bara för fästvalla och då har jag inte räknat med de sjuttioelva övriga alternativ som finns på marknaden.


Tror bestämt att jag ska ge mig ut i rea-vimlet och drömma vidare bland alla roliga produkter.
Det blir en bra början på helgen!

3 kommentarer:

 1. Jag har sådant handledsband till mina gåstavar. Är verkligen jättebra! HS /// Annica i Skänninge

  SvaraRadera
 2. Elin, alla affärer har rea nu så jag tycker du förutom alla sportiga saker även ska inhandla lite "piff", hihihi.
  /I

  SvaraRadera
 3. Roligt att även du Annica gillar dessa lite större handledsband. Jag har också samma variant på mina gåstavar, riktigt sköna. Jag försöker träna på att inte greppa om staven så hårt vilket ju inte behövs när den sitter bra runt handleden, då minskar muskelspänningen i hela handen och armen och man går/åker skidor mer avslappnar. För att svara kommentaren gällande mera "piff" kanske det finns handeldsband med bling bling. Säg till du som hittar det :-)

  SvaraRadera