tisdag 9 september 2014

En Klassiker, Tv med dålig eftersmak

För ca en månad sedan skrev jag ett inlägg och tipsade om SVT´s andra säsong av programmet "En Klassiker". Programmet går ut på att fyra stycken deltagare skall genomföra "En svensk klassiker" och vi som tittare får följa deras förberedelser mot tävlingarna och målet att klara alla fyra loppen.

Förberedelser som sagt!! I år verkar produktionsbolaget gå in för "twisten" 50% av deltagarna skall förbereda sig så lite som möjligt. Ja det verkar som att man helst vill att de skall komma med en kopp kaffe i näven till startlinjen om jag får raljera lite.

En tråkig vinkling på ett så annars briljant upplägg för alla motionärer som vill ha en morot att planera träningen emot. Eller som en annan bloggare skrev i ämnet. Fritt citerat "Tävlingarna i En svensk klassiker är bara bonusen, det är all förberedelse och återkommande regelbunden träning som är den verkliga utmaningen"

Och jag håller med! Du som gnetar på vecka ut och vecka in med din träning oavsett om du har "En svensk klassiker" i sikte eller inte, oavsett om du tränar trots en reumatisk sjukdom eller inte, det är DU som är det verkliga motionssverige.

Inte några pajasar som skryter med att de inte sprungit en meter inför Lidingöloppet och till råga på allt i en av SVT´s program i syfte att uppmuntra folkhälsan.

Detta är mina högs personliga åsikter.

/Elin sjukgymnast

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar