fredag 26 september 2014

Supersnacks till fredagsmysetHär kommer lite alternativ till chips och ostbågar. Tips nr 1 är ganska lätt att fixa inte minst så här i äppeltider och funkar både i Tv soffan eller till frukostfilen.

1. Torkad frukt
Det går att torka i princip vilken frukt som helst. Metoden kan vara ifrån att torka i ugnen, lufttorka på myggnät eller i en frukt/mattorkare. Det fiffiga är att alla vitaminer stannar kvar.

2. Rostade kikärtor
Ett alternativ till chillinötterna. Enklast är att köpa en konserv med kikärtor och skölja noga. Sprid ut i en långpanna. Spraya över olivolja och krydda tex med spiskummin, chilli och paprika. Rostas i ca 20 min på 225 grader. Skaka eller rör om var femte minut. Låt kallna.

3. Kanderad nötmix
Använd nötter och frön efter tycke och smak tex pumpakärnor och mandlar.
Lägg nötmixen i en stekpanna och krydda tex med ingefära, kanel och kardemumma. Spraya över lite olivolja och strö över lite socker (gärna råsocker). Skaka stekpannan var tredje minut tills blandningen är rostad.

4. Dadelbollar
Mixa dadlar eller fikon ihop med cashewnötter. När smeden är jämn och formbar är det bara att rulla bollar. Doppa i kokos eller smält, mörk choklad.

5. Fruktsallad
En klassiker inte att förakta. Lite roliga tillbehör kan vara keso, riven mörk choklad, kokos eller frön/nötter.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar