måndag 20 maj 2013

Boktips! Sportmassera själv med redskap

Sportmassera själv med redskap

Ännu en upplaga av nyheter från Idrottens bokklubb damp ner i brevlådan här om dagen.
Vill tipsa om en bok som borde ha skrivits av en reumasjukgymnast för länge sedan, men som nu är skriven av PT`n Erik Börjesson, "Sportmassera själv med redskap". Att minska smärta och ömhet genom beröring eller massage är en av de mest naturliga sätten att behandla. Tänk själv på vad du gör när ett ställe på kroppen ömmar....du sätter dit handen och trycker, berör och masserar. Inte sant!?

Inom sjukgymnastiken har vi länge lärt ut egenvård i form av till exempel massage med hjälp av tennisboll eller rundstav eller att helt enkelt använda händerna. Här kommer en hel bok med tips och handfasta råd i samma stil men här är rubriken lite mera "amerikaniserad" metoden kallas Self-Myofascial Release (SMR). Metoden används redan flitigt av crossfit-utövare, löpare och kampsportare såväl som av vanliga motionärer. Jag är dock rätt övertygad om att övningarna kan modifierad efter behov och kroppsfunktion.

Boken "Sportmassera själv med redskap" innehåller...
- Över 50 praktiska övningar
- 7 färdiga SMR-program för löpning, golf, fotboll, cykling, racketsporter, crossfit, plus ett program för de som har ett stillasittande arbete.

Pris ca 170 kr över nätet

Här kan du se ett smakprov på en av övningarna via YouTube >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar