fredag 3 maj 2013

Repris: Smart en snygg el-cykel

Inlägget nedan publicerades i höstas. Vill puffa lite extra för denna snygga el-cykel igen nu när gatorna börjar bli sopade från grus.Igår skrev jag att jag till min stora glädje upptäkt att man kunde låna träningstidningar på biblioteket. Under rubriken nyheter hittade jag i Aktiv Tränings oktobernummer en beskrivning och bild på en snygg el-cykel vid namn Smart. Detta med el-cyklar har ju kommit mer och mer på marknaden och Reumatikervärlden (Reumatikerförbundets tidning) gjorde ett temanummer våren 2011 om cykling (länk hittar du här >>) där man bla gav tips om el-cykeln som ett alternativ om man pga tex reumatisk sjukdom inte kan cykla på vanlig cykel. Och visst är det fiffigt att ha en hjälpmotor som knuffar på i uppförsbackarna för den som så behöver men ack så trist design dessa hojar ofta har. Stora, tunga och tämligen osportiga enligt min smak.

Men så äntligen verkar det som att någon fiffig designer lyckats med konststycket att kombinera el och sportiga linjer. Smart Ebike laddas på fyra timmar och räcker i åtta mil, är utrustad med skivbromsar och ser mera ut som en MTB än en damcykel med en topphastighet som en vanlig moppe på ca 30 km/h.
Cykeln säljs i Sverige av de bilhandlare som saluför smart-bilar. Har dock inte hittat någon prisuppgift. Kanske ngt att skriva på önskelistan till tomten!?

Vill du titta mera på hur denna cykel ser ut så gå in och se youtubefilm om Ebiken här >>

Hittade också en sida med stor sammanställning av de flesta el-cyklar som finns på marknaden bla smart Ebiken. Läs mera om detta på sidan "Cykelpendlare" här >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar