tisdag 25 oktober 2016

Tre pass i veckanVi har skrivit om det tidigare i olika former här på träningsbloggen, om detta med tre pass i veckan. Tre pass är en bra regel att hålla sig till om man ha en bra grund för att kunna påverka sin egen hälsa.

Tre pass är också för det flesta rimligt vad det gäller prioritering av tid, tex att förlägga ett pass på morgonen, ett mitt på dagen och ett på kvällen utspritt under veckan. Tre pass lämpar sig också väl för att laborera och välja mellan olika aktiviteter och motionsformer.

Det luriga är att få snurr på det hela när sommar går in i höst och höst in i vinter. Här gäller det att ha lite framförhållning och en plan. Själv överaskades jag av hur tidigt mörkt det var här om kvällen, då minnet fortfarande var kvar i augusti och inte i oktober. Så nu har cykeltrainern kommit på plats i källaren igen så förutsättningen för träning i alla fall inte strandar på mörker och kyla. Vidare så är det till god hjälp att ett par månader i taget boka av tid i almenackan för kommande träning tex friskvårdstimmen som annars lätt "brinner inne".

Så vi vill uppmuntra dig till att tänka och planera utifrån 3-passprincipen. Och avsätt din tid för fysisk aktivitet för november månad redan nu.

Tre pass i veckan, fungerar!

Läs tidigare inlägg om Sunneborns tankar om träning här >>

Läs också inlägget "Alla goda ting är tre" som du hittar här >>


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar