fredag 3 juni 2016

Gästbloggare Maj: Om med och motvind!

Just nu är naturen så ofattbart vacker. 
Flera kvällar har jag cyklat en liten tur, just bara för att njuta. Inga cykelbyxor, inga cykelskor, BARA njuta. Vildapel, syren, liljekonvalj och smörbollar slåss om utrymmet i doftdjungeln. 

Men det är en sak jag har slagits av de här kvällarna jag har varit ute och trampat. 
Det är att doften är starkast i motvinden. 
Så är det väl i livet också har jag tänkt. När saker och ting känns motiga så upplever man livet tydligare. När man har medvind så är det bara naturligt och man tänker inte så mycket alls. Ofta har jag inte vett att vara tacksam sådana dagar. Det är något jag behöver träna på, likaväl som att träna cykelmusklerna!
Eftersom vi bor i ett samhälle som ligger utmed en gammal banvall så är det så lätt att trampa iväg utan att behöva störas av trafiken. Om man vill kan man ta en liten paus vid anhalten i Hög. Ortsborna håller fin ordning i den lilla väntkuren som också fungerar som en liten turistinformation. Det är nog ca 30 år sedan rälsbusslinjen Falköping-Landeryd lades ner men av- och påstigningsrampen hänger med ännu.
Och hur går det med träningen då??? 
Jo, vars. Eftersom Ica-klassikern drog igång just som Cykelvasa- utmaningen kom så anmälde jag mej till den också. Tänkte att det är väl kul att ha lite delmål på vägen. Nu har jag kommit upp i de 30 milen. Det är dock nästan uteslutande på bra vägar, och mycket på ovan nämnda banvall. Skador och värk? Nja, lite ömhetskänsla i utsidan av knä men inget värre. Dock kände jag obehag i händer och axlar av vibrationerna då vi cyklade lite på grusväg i Halland. 
Gick därför in i vår cykelaffär, Racerdepån, för att höra om min cykel kunde "hottas" upp på något sätt inför kommande lopp. Tänkte mig väl grövre däck eller så. 
"Vi rekommenderar inte någon att cykla någon del av Vasan utan cykel med dämpning. Speciellt inte dej med dina besvär!" Det var svaret jag fick. Hmmm, att byta cykel ingick ju inte direkt i min plan....   
"Såklart KAN man genomföra loppet på vanlig cykel, men det blir inte så roligt och kan inte vara så bra för dej" sa Sofie som själv har cyklat sträckan, och vet vad hon pratar om.
Jaha, vad gör man då? Eftersom jag gett mig in i detta så bestämde jag mig (efter lite funderande) att köpa en begagnad mountainbike. Som av en händelse fanns det en i butiken som passade min längd precis.  (Medvind....tack!)

Så där är jag nu. 30 mil på hybridcykel på bra vägar. 0 mil på MTB på grus, stig, stock och sten.
I morgon ska cykeln och jag justeras ihop och på kvällen är det MBT-träff för nybörjare och andra intresserade tjejer på Mösseberg. 

Taggad?? Mhm! 
Rapport i nästa inlägg......

2 kommentarer:

  1. Åh vad skönt att läsa att du njuter av naturen också medan du cyklar! Och det var klokt av dig att köpa en cykel med dämpning! Det kände jag redan första gången jag åkte ut på lite ojämnare vägar, att jag var tacksam över den. Fast jag hänger kvar vid min hybrid (med dämpning) - låter som om du kommit längre på skogsvägar än jag! Imorgon ska jag ut, fast det blir asfalt och racer då :-o.

    SvaraRadera
  2. Kolla om du kan byta däck till bredare variant! Tror att det är det som gör det mycket stadigare i grus och sten, inte så mycket själva cykeln!

    SvaraRadera