fredag 8 april 2016

ICA KlassikernIbland händer det fiffiga saker och det har det gjort nu. En av stordrakarna i livsmedelsbranschen har bestämt sig för att gå in i ett tätare samarbete med En Svensk Klassiker och ICA Klassikern ser dagens ljus.

En Svensk Klassiker har sedan flera år haft en koncept som heter Arbetsplatsklassikern men som kanske inte nått allmänheten så slagkraftigt som detta samarbete. Men konceptet känns igen, att deltagaren följer kassikeråret med alla dess grenar men får längre tid och flera motionsalternativ för att genomföra det fyra utmaningarna av cykling, simning, löpning och skidåkning.

Och målet är tydligt, att få fart på Svenska folket i syfte att främja folkhälsa. Bra! Visst finns det en massa andra orsaker också att ICA dunkar i 20 miljoner i projektet över tre års tid, men ändå. Det skall bli intressant att följa hur många av oss vanliga "dödliga" som nappar på idén och anmäler oss till ett år att förbättrad hälsa.

Funkar konceptet för en person med reumatisk sjukdom då?
Ja, absolut!
1. Du har gott om tid (flera veckor) på sig att klara den klassiska sträckan för momentet. Du ackumulerar din sträcka över tid. Du har tex 9 veckor på sig för cykelmomentet.
2. Du har flera motionsalternativ i varje gren. Så välj den motionsform som passar dig bäst utifrån alternativen. Gå i stället för att springa i löpmomentet. Rullstol fungerar också bra.
3. Du tävlar bara mot dig själv (om du inte vill utmana din omgivning förstås) synnerligen opretentiöst.

Det handlar helt enkelt om att bestämma sig för att ge sig själv tid för hälsa under ett år!

Jag är sugen på att anmäla mig. Är du?

När? Klassikern drar igång 11/4 alltså på måndag med cykelsegmentet.

Läs mera om ICA Klassikern här >>


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar