fredag 24 april 2015

Alla goda ting är treLäste ett intressant inlägg på bloggen "Alla kan träna" för ett antal månader sedan men rubriken "Alla goda ting är tre".

Citat. Tre gånger i veckan är en bra och rimlig målsättning för de flesta. Tre gånger sätter en vana men blir inte övermäktigt, tre gånger ger tid för återhämtning och tre gånger ger utrymme för variation och utveckling. Mitt bästa tips för att få till tre gånger i veckan är den enkla morgon-lunch-kvällsregeln. Du tränar en morgon, en lunch och en kväll per vecka. Slut citat.

Ta dig en funderare, läs citatet igen. Det känns som om det skulle kunna fungera, eller hur!?
Om man tänker sig att gå upp med tuppen en gång i veckan inte tre gånger i veckan, och snöra på sig skorna och ta en promenad eller en joggingtur en lunch inte flera. Och avvara tid från alla "måsten" en kväll i veckan så kanske tidstressen inte behöver slå till.

Tanken är att målsättningen skall vara rimlig för hur många pass som man planerar in per vecka. Bättre att glädja sig över tre pass som blir gjorda än att känna sig misslyckat för att fyra av fem pass blev gjorda med stressen bultande bakom tinningarna.

Bra tankar! Den gyllene regeln är tre!

Läs hela orginalinlägget här >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar