tisdag 28 oktober 2014

Reumatikerföreningen i Piteå "I rörelse"

Ett riktigt uppmuntrande brev och bilder kom till Reumatikerförbundets träningsblogg från Reumatikerföreningen i Piteå efter uppropet att "Visa sin träningsverksamhet". Så här skriver gänget i norr.Reumatikerföreningen i Piteå är en aktiv förening med många träningsaktiviteter. Vi har 13 grupper med ledare som tränar bassängträning varje vecka. Man använder olika redskap och en gång per år har vi utbildning för badledarna. Där går man igenom hur det fungerar i de olika grupperna, hjärt-lungräddning, teoripass – nu sist var det en sköterska som berättade om diabetes, och till sist ett gympapass i vattnet med nya övningar och eventuella nya redskap.

Vi har även 3 grupper som tränar hand och fotgymnastik. Man startar med att doppa händerna i paraffin för att sedan träna fötterna. Efter att ha tagit bort paraffinet, så kör man ett pass för händerna. Vi använder oss av SOND:s hand och fotgymnastikprogram.
En landgympagrupp kör också vid vårt sjukhus. Man tränar efter egna program men peppar varandra. Vi har lokalen under 2 timmar varje vecka.I våra rörelsegrupper är det ca 200 medlemmar varje vecka som deltar och mår bättre, tack vare alla ideella ledare som ställer upp och gör detta möjligt. 
Stort varmt TACK till alla som deltar, både ledare och aktörer!

Vi skickar nu stafettpinnen vidare ut i landets alla distrikt och föreningar. Visa er träningsverksamhet och skicka in ert material till traningsbloggen[@]reumatikerforbundet.org 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar