onsdag 5 juni 2013

Nordea Masters

Här kommer några bilder från ett soldränkt Bro Hof i söndags. Svärfar var general för ett av hålen på tävlingen och förärade oss med fribiljetter, bara att tacka och ta emot. Det blev en härlig utflykt med pinglan på ryggen och men picknick i gräset.


Blir inte klok på hur man kan få till så rena golfslag och få bollen i rätt riktning. När jag spelar ser det ut som om jag grävt upp potatis i gräset och det brukar plinga friskt i träden bredvid ruffen. Men så var inte fallet här bland de spelare vi såg.


Har tidigare skrivit om golfens fördelar i träning inte minst för den som har ankyloserande spondylit (AS), här får man fin rörelseträning inte minst i rotation (vridning) av bålen. Läste någonstans att golfare är bland de piggaste +65 åringarna. Tror jag det! En promenad på ca 4-5 timmar i kuperad terräng, hjärngympa för att planera sitt spel och social tillvaro. Helt klart ett hälsokoncept. Man kanske skulle träna lite på swingen och sikta på Nordea Masters 2020. Läs mera om tävlingen här >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar