fredag 4 januari 2013

Nya träningsprogram från SOND

 På måndag den 7:e släpps tre nya träningsprogram från SOND. Sittgympa, landgympa och vattengympa. Programmen kan förhandsbokas redan nu! Reumatikerförbundets medlemmar har 15 procents rabatt!  

Programmen är en samproduktion av Reumatikerförbundet, PRO och SOND. Sjukgymnast Emma Swärdh har deltagit i framtagandet även denna gång. Hon är specialsit på de reumatiska sjukdomarna och har bland annat varit projektanställt på Reumatikerförbundet för att fördjupa och bredda förbundets träningsverksamhet. De nya programmen som du har att välja mellan beskrivs kort nedan.

Sittgypmpa 40 minuter
Sittgympa är en träningsform för hela kroppen. Syftet med sitt-gympa är främst att stimulera blodcirkulationen, bibehålla och förbättra rörligheten i lederna, muskelfunktionen, konditionen och koordinationen. Det handlar till stora delar om rörlighets-träning samtidigt som man bygger upp muskelstyrka och smidighet. I detta sittande program utnyttjas kroppen som motstånd med en pinne och en boll som redskap. Beställs under namnet Sittgympa 5.
Gympaprogram även kallat landgympa, 40 minuter.
Syftet med programmet är framför allt att bibehålla och förbättra rörligheten i lederna, muskelfunktionen, konditionen och koordinationen. Programmet är komplett från uppvärmning till nedvarvning med stretch. Mellan uppvärmning och ned-varvning tränas styrka, rörlighet, kondition, koordination och balans. Två av låtarna är med golvövningar, främst för styrka.  Beställs under namnet Gympaprogram 23.

Vattengympa, 40 minuter.
Lätt utan redskap, medel med redskap.Vatten ger motstånd och massage och minskar belastningen på leder och skelett, egenskaper som gör vattnet idealiskt för träning. Vattengympa är en effektiv träningsmetod för konditions- och styrketräning och är samtidigt extremt skonsamt för kroppen. Detta program är framtaget i syfte att ge en rolig och varierad träning där rörelseglädje och musik står i centrum. Programmen inleds med uppvärmning som följs av övningar för rörlighet, styrka, kondition, koordination och balans. Korv och bollar används som redskap i medel intensitet.  Beställs under namnet Vattengympa 33.

Beställ programmen från SOND via:
Hemisdan www.sond.nu
E-post: sond@telia.com
Telefon: 0320-92355.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar