torsdag 29 mars 2012

Stavgångsbrännet & Vandringsfestival

Nu haglar det in inbjudningar till roliga motionslopp för våren. Vad sägs om Stavgångsbrännet i Hagaparken i Stockholm 24:e maj eller Vandringsfestival i Rättvik-Leksand 11-13:e maj i Dalarna.
Det förstnämnda är ett lopp som arrangeras i Friluftsfrämjandests regi och man marknadför sig som ett lopp utan stress eller tidtagning. Välj på sträckorna 5 alt 6,5 km. Vandringsfestivalen i Dalom är i alla fall för mig ngt nytt. Här siktar man in sig på temavandring så som tex "Ankarcronas stig" till sångs i Sjugare eller "Längs vatten". Vidare invigs bla Hjortnäsleden. Kanske ngt för Reumatikerförbundets distrikt i Dalarna att hänga på!?

Kul tycker jag att lite olika former av lopp/motionstillfällen poppar upp som passar många.
Om du har någon kul lokal tävling/lopp som du vill tipsa om för att inspirera till aktivitet så skriv gärna en kommentar!

Läs mer om Stavgångsbränner här >>
Läs mer om Vandringsfestivalen här >>

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Kul att detta uppmärksammas (Vandringsfestival)
  Vi har hunnit med en till i höstas (www.vandrat.se) och snart stundar den 10:e festivalen. www.vandringsfestival.se
  Vi i rättvik skulle gärna ställa upp på ett samarrangemang. Ett förbund som ert skule lätt få in mcyket bra offerter på boende eftersom att det är lågsäsong i bygden före och efter sommar. MEN LIKA VACKERT. Vi bara älksar att anpassa efter målgruppen. Hör av er om ett samarbete är intressant. Hlsn Vandringsmannen (FEstivalen)

  SvaraRadera
 2. Tack Per för trevlig kommentar. Vi får skicka inbjudan vidare till Dalarnas reumatikerdistrikt. Vore roligt med ett samarbete. /Elin

  SvaraRadera