tisdag 18 september 2012

Temaår 2012 -om träning och fysisk aktivitetDu har väl inte missat att Reumatikerförbundet har temaår under namnet "Kunskap som lindrar". En del i temaåret handlar om fysisk aktivitet och träning. Om du går in på temaårets sida så hittar du bla en nyproducerad film och fysisk aktivitet och träning (du hittar filmen här >>) och matnyttiga tips runt kondition, rörlighet och styrke/uthållighetsträning. Här kommer ett utdrag ur texten...

Med reumatiska besvär följer oftast smärta, stelhet och trötthet. Det är också lätt att känna sig nedstämd över sin situation för hur sjukdomen ska utvecklas på sikt och hur man ska klara av vardagsbestyr, relationer och arbete. Du får ofta förslag om olika behandlingar från läkare och andra inom sjukvården. Allt oftare handlar förslagen om fysisk aktivitet och träning, och att anpassa dessa efter din egen nivå. Alla vuxna, även om du inte har någon sjukdom, behöver minst 30 minuters fysisk aktivitet varje dag.
Konditionsträning, rörlighetsövningar och styrke- och uthållighetsträning är tre viktiga delar för att ge din kropp det den behöver.

Läs vidare på Reumatikerförbundets hemsida under temaåret här >>

2 kommentarer:

  1. Tycker att rubriken Träning + Reumatisk sjukdom = sant borde ändras till Träning + reumatisk sjukdom = friskare.
    Jag tränar regelbundet, minst 4 dagar i veckan. Har RA sedan 30 år tillbaka. Sedan jag började träna äter jag nästan inte en enda värktablett.

    SvaraRadera
  2. Kanon Lena! Tar dig på orden och ändrar rubriken och ger din idé ett eget inlägg. Tack!

    SvaraRadera