onsdag 11 januari 2012

Många bra förslag!

Oj vad kul! Jag har fått in många bra förslag och tankar på teman efter det senaste inlägget "Vad vill du läsa om".

Här är utdrag ur kommentarerna...
- Göra några minireportage på olika personer om hur dom tränar, hur dom inte tränar och varför, med vilken utrustning och varför dom valt denna utrustning och inte en annan utrustning samt den personliga nyttan/glädjen med den specifika träningen.

- Har tänkt mycket på viktens roll och hur jag som är 60+ och överviktig skulle på ett lätt sätt (vet att det inte är enkelt)ta mig i kragen och på verka vikten som jag tror har stor roll i min värk. Att våga röra på mig utan att skada mig och att äta rätt utan att behöva bli fanatiker på någon av alla populära dieter.

- Skulle se fram emot nya övningar och program att bli inspirerad av.

- Själv har jag svårt att orka hela dagen. Jag skulle vilja läsa om hur jag kan öka min uthållighet med hjälp av träning.

- Jag skulle vilja veta mer om hur man lägger upp träningen vid ex.vis jogging samt vad man bör tänka på för att undvika ev skador på framför allt leder.
Kom gärna med ännu flera förslag om vad du vill läsa om här på Reumatikerförbundets träningsblogg under 2012. Lämna din kommentar genom att klicka på "kommentarer" längst ned i detta inlägg.

2 kommentarer:

 1. Hej Vet inte om detta kommer rätt men jag kan varmt rekommendera linedance för alla. Bra träning som förbättrar kondition, balans och koncentration och mycket annat. Linedance utövas utifrån egen förmåga och i egen takt och alla kan vara med.

  Är själv instruktör och i behov av regelbunden sjukgymnastik och träning och detta funkar kanonbra. Jag väljer själv hur hårt jag vill använda kroppen.

  Vi dansar till rytmisk, taktfast musik och dansar i alla möjliga rytmer, som bland annat vals , tango, chacha osv.
  Vi utnyttjar dansen som den befrielse den kan vara och får en kropp som mår bättre på köpet får vi goda vänner och en härlig gemenskap.

  Linedance rekommenderar jag på det varmaste

  Hälningar från Britt L

  SvaraRadera
 2. Ja Britt, dans i alla dess former är en riktig höjdarträning. Det tar både på rörlighet, styrka och kondition och är dessutom socialt trivsamt. Tack för tipset.

  SvaraRadera