måndag 16 januari 2012

Anpassade träningsprogram från SONDJag får till och från både här på träningsbloggen och i mitt arbete som sjukgymnast på Danderyds sjukhus frågor om var man kan hitta/köpa anpassade träningsprogram för "reumatiker". Programmen riktar sig till dig som vill ha ett lätt och överskådligt program att följa för egen maskin eller där ni är ett helt gäng som träffas och tränar tillsammans.

Reumatikerförbundet har under flera år haft ett samarbete med SOND för att ta fram sådana program. Hittills har man med hjälp av specialutbildade sjukgymnaster inom reumatologi sammanställt program för vattengympa, bollgympa med stor boll, sittgympa samt hand och fotgymnastik. Dessa program hittar man under fliken "Reumaprogram" på SOND´s hemsida. Vissa av programmen är gjorda som rörelse planscher med bilder och förklaringstext, till dessa finns att köpa till Cd med musik andra program som tex sittgympa (boll) är framtagen som en instruktions DVD bara att slänga in i DVD-spelaren och hänga på. Sedan är det ju fritt att botanisera i SOND´s övriga utbud av program som inspirationskälla.

Ett litet tips är att under 2012 ger SOND 15% rabatt på alla sina produkter till Reumatikerförbundets medlemmar. Knappa in http://www.sond.nu/ och ange i kommentarsrutan att du är medlem i Reumatikerförbundet för att få din rabatt registrerad vid beställning.

Så passa på att få en extra morot för träningen och unna dig ett nytt program i år!

SONS`s hemsida hittar du här >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar