onsdag 16 november 2011

Ordination motion

Ordination : motion vägen till bättre hälsa

Sitter du och funderar på hur mycket tid och kraft du behöver investera för att hålla din hälsa i trim. Då kan jag ge dig tipset om att investera boken "Ordination motion".

Så här skriver Apoteket om boken...
Ordination: Motion vänder sig till dig som vill få tips och kunskap om hur man genom att vara fysiskt aktiv kan må bra, förebygga sjukdom och hur man kan vara fysiskt aktiv vid olika sjukdomar. Boken är en populärvetenskaplig version av "FYSS" (Fysisk aktivitet i Sjukdomsprevention och Sjukdomsbehandling) och bygger på kunskaper och rekommendationer från expertis inom frisk- och sjukvård i Sverige och Norge. Den är en uppdaterad och utökad version av "FYSS för alla". Boken är framtagen i samarbete mellan Apoteket AB, YFA (Yrkesföreningen Fysisk Aktivitet) och Brombergs Bokförlag.

Så här skriver Adlibris om boken...
Visste du att svenska läkare allt oftare skriver ut motion på recept? Att vi mår bättre när vi rör på oss och att det kan förebygga många skador är ett obestritt faktum, men att fysisk aktivitet även kan lindra och behandla krämpor och sjukdomar som redan har uppstått är ny kunskap. Det är inte farligt att vara fysiskt aktiv då man drabbats av sjukdom bara man undviker för hög belastning. Det kan dock vara svårt att veta vilka träningsformer som är bra och vilka man ska undvika.
I boken Ordination:motion förmedlar svenska experter, främst läkare och sjukgymnaster, fakta på ett ingående och lättförståeligt sätt.
Boken består av två delar - en "friskdel" för att förebygga sjukdom och en "sjukdel" som visar hur vi kan lindra vissa sjukdomar med hjälp av vardagsmotion och därmed uppnå bättre hälsa.
Boken bygger på FYSS 2008, som är skriven av en rad medicinska experter och används inom sjukvården.

2 kommentarer:

  1. Hej,
    Kan du ta upp forskningsprojektet med Karolinska institutet Reuma 2000(tror jag det heter). Vi som deltar ska under två år träna och ändra våra vanor förhoppningsvis permanent. Det har nu gått 8 månader och vi är riktigt på G. Det här är ett riktigt lyft - hoppas vanorna riktigt fastnar!

    SvaraRadera
  2. Hej Lena! Roligt att du tar upp studien (PARA-2010). Jag kommer göra en liten intevju med Christina Opava som är forskningsledare för studien och publisera det här på bloggen. Kul att ni är på G.

    SvaraRadera