onsdag 10 augusti 2011

Sommaraktivitet, vandring i Sarek

Nästa sommaraktivitet som landat i min mejl fortsätter på vandrartemat. Denna gång är det Anita Müllern-Aspegren projektledare inom projektet Hälsa Välkommen här på Reumatikerförbundet som delar med sig av sitt sommaräventyr i Sarek.



Så här skriver Anita...
Onsdagen den 13 juli tog vi nattåget till Gällivare för vidare befordran till Saltoluokta Fjällstation där vår vandring började. Dagsetapperna var mellan 8 och 15 km och det gick bättre än jag trott tack vare ett par superbra stavar. Vårt mål var att komma in i Pastavagge en smal dal där topparna runt oss låg på ca 1700 m. Själva gick vi som högst på 1000-m:s nivån. Enklaste sättet att nå Pastavagge från Sitojaure är att åka båt. Det finns två samefamiljer vid varsin ända av sjön och båda erbjuder båtskjuts vilket vi utnyttjade. De fem dagarna vi var ute lyste solen fram till 11-tiden på kvällen och gick upp vid halv-tvåtiden.



Tack Anita för trevlig reseskildring och ljuvliga bilder. Du leder norrlandsligan. Finns det någon mer som vill berätta/visa sin sommaraktivitet så skicka den till mig på elin.lofberg[snabel-a]reumatikerforbundet.org

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar