tisdag 31 januari 2017

Tänker du delta i något motionslopp i år?Så här i månadsskiftet januari-februari börjar mina tankar sakta gå mot vår. Först ska vi klara av Vasaloppet förstås. För oss dalfolk infaller våren efter första söndagen i mars. Då ställer vi in skidorna i bodar och uthus så less på klistervalla att vi inte låtsas om att vi inte gjort rent skidorna för sommarförvaring detta år häller. Och lika förvånade blir vi i november när vi letar fram laggen igen och inser att vi måste tillbringa x antal timmar med att få bort klibbet på belagen innan vi får åka ut på den första ljuvliga nysnön. Nog om dalfolkets egenheter.

Vad detta inlägg egentligen skulle handla om var motionslopp. Planerar du att delta i något sådant i år? Jag tycker du skall ta dig en allvarlig funderare på det. Ett lopp att se fram emot är nämligen ett synnerligen motiverande incitament för att röra på sig lite extra.

Mina tips gällande val av motionslopp kommer här.
1. Välj en gren/sport som du känner dig nyfiken på och vill prova eller vet att du redan gillar.
2. Välj ett lopp som ligger hygglig geografiskt nära så minskar du böket med logistik.
3. Välj en sträcka som du med lite extra envishet vet att du klarar redan idag men som med träning blir trevligare att genomföra.
4. Dra gärna med en kompis på så vis kommer ni stötta varandra i träningen och ha kul tillsammans.
5. Tryck på ANMÄL och skriv en enkel träningsplan.

Bonustips!
Om du har en motionsklubb/förening i närheten våga språnget och gå med i den. Dom brukar erbjuda träning för alla nivåer och ambitioner. Du är INTE till hinder ifall du har en reumatisk sjukdom, du är ett tillskott för en sådan gemenskap.

Olika motionslopp hittar du här >> och här >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar