onsdag 13 november 2013

Redcord träning i slingor

Andreas Bjurman
Igår hade vi förmånen att få besök på sjukgymnastiken av Andreas Bjurman naprapat och instruktör för Redcord från Access Rehab i Stockholm. Efter att ha skruvat ihop ställningen och fått alla slingor på plats visade Andreas med stort engagemang hur man kan använda sig av Redcord för både undersökning, behandling och träning.

Du kanske känner igen slingorna från ditt gym. Varje träningsinrättning som är med sin tid har oftast någon form av slingsystem att erbjuda för funktionell träning. Det fiffiga med detta lite mera avancerade system som Andreas visade är att man kan avlasta kroppsdelar på flera olika sätt och anpassa träningen utifrån behov och förmåga. Som Andreas uttryckte det -Här kan både mormor och OS-eliten träna.

Kollega Helene går nu under namnet Helene atlet
Själv log jag lite igenkännande när jag såg utrustningen. Du som liksom jag har en reumatologisk karriär på så där 30 år minns säkert "susp-buren". Där blev man "upphängd" i slingor för att mera avlastat och smärtfritt kunna träna rörlighet i sina leder. För sin tid en tämligen klumpig anordning men ack så effektiv och nödvändig.

Oändliga variationsmöjligheter 
Utvecklingen och tekniken går framåt, den gamla "susp-buren" har fått mjuka slingor och avlastande hjälpmedel för att hela kroppen skall kunna tränas funktionellt inte bara rörlighet. Jag tror att tänket är helt rätt!

Läs mera om Redcord här >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar