onsdag 4 juli 2012

Fotrallyt! Hjärna och fötter.I kategorin roliga och lite annorlunda tävlingar kvalar helt klart Fotrallyt in. Tävlingen gick av stapeln i förra veckan och går kort och gott ut på att gå så långt man kan innan man stupar. Den som går längst vinner.
Ja men man går väl olika fort tänker du. Ja visst, men i Fotrallyt går alla i 5 km/h vilket styrs av ledarcykeln som håller tempot. Sina behov får man utföra på den rullande toaletten. En baja maja på släp löser det problemet. För tre år sedan då tävlingen såg dagens ljus var det bara några få tappra gångare som deltog. I årets lopp räknade man med över 300 deltagare. Hur länge orkar man gå då? Årets vinnare Jonas Davidsson gick i otroliga 50 timmar och 40 min. För denna prestation gäller det precis som tävlingens slagord beskriver att ha "bra fötter" men ffa ha en hjärna som säger åt fötterna att fortsätta motivera sig till att gå.

Galet kanske du tänker. Genialt säger jag. Fram för flera tävlingar med enkla regler, mindre prylar och mer gemenskap men samtidigt en rejäl utmaning för den som vill.

Vill du delta i Fotrallyt nästa år? Då kan du redan nu börja ladda för starten den 27:e juni 2013. Startskottet går i Rolambsohovsparken i Stockholm och slutmålet för den som går längst kommer säkert även nästa år landa någonstans söder om Linköping.

Läs mer om Fotrallyt här >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar