måndag 19 maj 2014

Boktips! Till Fots: världens bästa motionReumatikerförbundets träningsblogg vill tipsa om en vacker och lättsmält bok om världens äldsta motionsform, promenaden. Att ta sig från punkt a till punkt b med hjälp av apostlahästarna är den naturligaste av motionsformer. Ja så naturlig att vi oftast inte tänker på det som "träning".

Nu har Ola Skinnarmo ( Mr friluftsäventyr) och Mai-Lis Hellénius (professor i allmänmedicin) skrivit en synnerligen inspirerande och smakfull bok i ämnet. Boken är fylld av korta kärnfulla texter och många vackra foton. Få pekpinnar och mycket inspiration.

Så här sammanfattar Bokus...
Att röra på sig i vardagen är den enklaste och bästa vägen till en bättre hälsa och ett längre liv. Att ta en tjugo minuters promenad om dagen är långt mer effektivt än att gå på gym en dag i veckan. 

Motion behöver inte vara vare sig besvärligt eller dyrbart. Det räcker med att använda fötterna både hemma och på jobbet. Att ta sig en extra vända till kaffemaskinen eller tvättstugan kan räcka långt och varför inte använda toan en trappa upp i stället för den vanliga? 

Till fots bjuder på enkla, billiga och konkreta tips för att få ett friskare liv. Den är en inspirerande bok om det viktigaste av allt - att leva och må bra. 

Mai-Lis Hellénius är professor i allmänmedicin och en av landets allra främsta folkhälsoexperter. Hon är en pionjär inom forskningen kring människans grundläggande behov av att röra på sig. 

Ola Skinnarmo är Sveriges främsta äventyrare. Han har gått till Sydpolen och till Nordpolen och går nu för livet - i vardagen.


Kostar över nätet ca 130 kr.

Här kan du provläsa och få ett smakprov på boken >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar