måndag 19 november 2012

EnkätfunderingarTidigare i höst hade vi en liten enkel träningsenkät här på Reumatikerförbundets träningsblogg. Frågan löd vilka aktiviteter man tränade i Reumatikerförbundets regi. Enkäten täckte inte på långa vägar in alla olika aktiviteter som erbjuds ute i distrikt och föreninger utan skrapade bara lite på ytan.

Totalt svarade 47 personer på enkäten. Det mest intressanta med dessa svar var att hela 48% alltså nästan hälften svarade att man inte tränade i Reumatikerförbundets regi över huvud taget utan skötte sin träning själv. Det hade varit intressant att ställa några följdfrågor till dessa 48% som tex...

- Vilka aktiviteter/träningsformer/sporter utförs?
- Saknar man några träningsformer inom Reumatikerförbundet?
- Om ja på föregående fråga...vilka träningsformer skulle man önska fanns inom sin reumatikerförening eller distrikt?
- Tränar man i grupp eller själv?

Bland de som svarade att man tränade i Reumatikerförbundets regi var vattengymnastik den mest valda aktiviteten på 25%.

Vad tänker du när du ser resultatet av denna lilla enkla underökning?

2 kommentarer:

  1. Som ny läsare kan jag bara konstatera att jag inte har tid att genomföra träning i någon annans regi. Med jobb och familj så finns tiden för träning innan frukost, under lunchen eller sent på kvällen. Det innebär att jag själv får leda min egen träning.

    SvaraRadera
  2. Hej Jocke! Kul att du hittat in till Reumatikerförbundets träningsblogg. Vore spännande att höra hur du lägger upp din träning. Skriv gärna en kommentar hur du får till livspusslet.

    SvaraRadera