måndag 1 december 2014

Vegetariska vinnarrecept!



Reumatikervärlden (Reumatikerförbundets medlemstidning) utlyste en tävling via sin podd. På Reumatikerförbundets hemsida hittar du alla vinnande recept. Här är ett som sätter fart på benen och ger bra näring inför träningspasset.

Pasta med spenat och valnötter
(2 personer)

1 paket fryst bladspenat (250 g) eller motsvarande mängd färsk.
1 liten gul lök
1 msk smör
2 dl crème fraiche
10-15 valnötskärnor
riven muskotnöt, dragon, salt & peppar
parmesan

Gör så här:
Tina spenaten och krama ur den på vatten. Hacka grovt.
Hacka lök fint.
Hacka valnötter grovt – det ska vara stora bitar.
Fräs löken i smör ett par minuter så att den blir genomskinlig men inte
bränd, Tillsätt spenaten och låt den fräsa med några minuter. Blanda i crème
fraiche och låt det hela puttra cirka 4-5 minuter. Om såsen känns för tjock kan
man späda med lite vatten. Smaka av med salt, peppar, dragon och lite
riven/mald muskotnöt.
Servera såsen till valfri pasta. Toppa med valnötter och riven parmesan.
Smaklig spis!

Alla recept hittar du här >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar