torsdag 19 juni 2014

Nyttigare midsommardessert



Paj med mango och apelsin
4-6 portioner

Du behöver
15 torkade aprikoser
5 dl valnötter
1/2 dl kokosflingor
1-2 msk vatten
Fyllning
1 mango (tips fryst mango är bra då vet man att allt är moget)
2 apelsiner
15 hallon färska eller frysta
2 dl av tex kesella vanilj eller annan sås/creme du tycker om

Gör så här
Klipp sönder aprikoser och mixa med valnötter + kokos till smulig massa.
Tillsätt vattnet så att massan går att trycka ut som en smulig deg i pajform eller i mindre portionsskålar.
Skär mangon i små bitar. Skär ut varje apelsinklyfta till en apelsinfilé (alltså få bort klyftans "hinna"). Dela och fördela mango, apelsin och hallon och lägg i pajen. Toppa med kesella eller den sås/creme du valt. Servera omgående!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar